Det finns tillfällen när man inte kan själv kan lämna gåvan till den person som ska ha det. Ibland kan man ge det till någon som ska åt det hållet, men ofta måste man köpa den tjänsten av ett fraktbolag. Dem finns det tack och lov gott om.
Vad ska du tänka på när du väljer emballage?
Det kan vara spännande när du får ett paket, men en besvikelse om innehållet är något annat än i perfekt form. Det är alpha och omega att du emballerar ditt paket ordentligt för att innehållet i paketet kommer fram i gott skick. Här är fyra punkter som kommer att hjälpa dig att få fram ditt paket helt.
- Välj en låda som är tillräckligt stark för att innehållet håller. Ideellt sett ska du använda en oanvänd låda av wellpapp. Du kan även återanvända gamla lådor, om de är oskadda.
- Använd lämpligt skyddsmaterial för innehållet i paketet. Slå in sakerna individuellt med bubbelplast och annat fyllmaterial. Det kan vara både återanvänt papper, träull och mycket annat. Poängen är att innehållet ska ligga still i paketet, medan det fraktas.
- Försegla ditt paket ordentligt. Använd plast- eller nylonförstärkt tejp som är minst fem cm brett. Undvik billig tejp som tagits fram till andra ändamål.
- Se till att adressen är 100% korrekt med postnummer, lägenhetsnummer. Placera etiketten väl synlig, ovanpå förpackningen och ta alltid bort ev. gamla etiketter. Lägg en kopia på adressetiektten inuti paketet, som säkerhetsbackup
Hur skickar man paketet då?
Det finns ställen där du kan lämna in ditt paket och det finns företag du kan boka upphämtning hos. Det kan vara lite oöverskådligt att sitta och jämföra priser på olika hemsidor, för att hitta det bästa alternativet. Då finns det jämförelsessidor man kan använda sig av. Här skriver man in uppgifter om paketet och får snabbt en lista på olika fraktbolag.