Warning: Use of undefined constant color - assumed 'color' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/codia.se/romeoojulia.se/wp-content/themes/peflican/inc/theme-function/theme-function.php on line 148
Shopping

Soffbordet – en viktig möbel

Soffbordet är en viktig möbel i vardagsrummet – kanske den viktigaste efter soffan och möjligtvis TV:n. Detta oavsett om du planerar att äta middagar framför TV:n, behöver en avlastningsyta eller vill kunna ställa tekoppen någonstans. Ett soffbord är en snygg inredningsdetalj som det är värt att lägga research på när du ska köpa nytt. Nedan kommer några tips till dig som ska köpa ett nytt soffbord.

I vilket material ska soffbordet vara?

Soffbord finns i många olika material – beroende på vad du tycker är snyggt, hur ditt vardagsrum ser ut och vilka som använder det. Exempelvis kanske det inte är så bra med ett soffbord av glas om det finns lekande barn där hemma. Då kan olyckan snabbt vara framme.

Då är det bättre med ett soffbord i någon form av trä (eventuellt med delar av glas). Träbord är stabila, robusta och snygga – samt att du finns mindre risk för olyckor med barn inblandade.

Runt eller fyrkantigt soffbord

Formen på soffbordet är nästa aspekt att hålla koll på. Soffbord finns i massor av olika former.

Ett fyrkantigt soffbord ger raka och tydliga linjer till vardagsrummet och passar i vardagsrum med en stor soffgrupp eller där två eller fler soffor står bredvid varandra. Fyrkantiga eller rektangulära soffbord är oftast bättre för dig som planerar att äta måltider på soffbordet.

Motsatsen är ett runt soffbord. Det ger ett mysigt och lugnt intryck och tar inte lika stor plats. Ofta kan flera runda soffbord ställas bredvid varandra vilket blir snyggt i de flesta vardagsrum.

Andra möbler i rummet

Vad mer finns i vardagsrummet? Det är en viktig fråga att ställa sig själv innan du köper ett nytt soffbord. Och tänk då inte uteslutande på soffan. Finns det en fåtölj i vardagsrummet? En puff eller kanske skåp med förvaring? Hur ser det ut med lampor i fönster eller på golvet.

Försök att matcha så mycket som möjligt och tänk på hur möblerna ser ut tillsammans med varandra.

You may also like