Warning: Use of undefined constant color - assumed 'color' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/codia.se/romeoojulia.se/wp-content/themes/peflican/inc/theme-function/theme-function.php on line 148
Shopping

För- och nackdelar med en heltäckningsmatta

Något som verkligen är på uppgång just nu är heltäckningsmattor. Även om det har varit populärt länge i andra länder har trenden precis anlänt till Sverige.

Funderar du på att göra om hemma och lägga in en heltäckningsmatta? Det kan vara en smart ide! Vi går igenom för- och nackdelarna med heltäckningsmattor!

Är du allergiker?

Du som är allergiker kanske oroar dig över att heltäckningsmattor binder dammpartiklar. Det kan faktiskt vara en fördel!

Då heltäckningsmattan binder alla slags dammpartiklar flyger de inte runt i luften och irriterar dina andningsvägar. Dessutom är det lätt att dammsuga upp dem med en bra dammsugare.

Dock kommer du behöva dammsuga lite oftare jämfört med ett parkett golv.

Ljuddämpande effekt

Den främsta anledningen till att många kontor har heltäckningsmatta är just den ljuddämpande effekten.

Men det går självklart att applicera effekten även i hemmet. Om du till exempel har det inrett i en minimalistisk stil kan det vara smart att lägga in en heltäckningsmatta för att bli av med det jobbiga ekot! Även om du ibland kan råka ut för små elstötar kan det vara värt det.

Lyxig och mysig känsla

Heltäckningsmattor passar alldeles utmärkt i sovrum då de skapar en supermysig atmosfär. Dessutom är det väldigt skönt att sätta fötterna på en mjuk heltäckningsmatta en kall vintermorgon.

Det är ingen slump att dyra, lyxiga hotell har heltäckningsmattor i princip överallt! Varför inte skapa den lyxiga känslan även hemma i ditt eget sovrum? Eller varför inte i vardagsrummet?

Håll elräkningen nere under vintern

Spara in på elräkningen med en varm och mysig heltäckningsmatta. Då golvet håller sig varmt sprider sig värmen i resten av hemmet och skapar en mysig atmosfär.

Det kan därför vara värt det att anlita en golvläggare för att installera heltäckningsmattan för att säkerställa att allt går korrekt till. Även om det ibland krävs att heltäckningsmattan görs rent av professionella mattstädare blir det oftast billigare i längden.

You may also like