Warning: Use of undefined constant color - assumed 'color' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/codia.se/romeoojulia.se/wp-content/themes/peflican/inc/theme-function/theme-function.php on line 148
Shopping

Dynamisk inköpslista till ” nice to have” prylar

Vissa prylar eller kläder har man mer behov av än andra. Det är t.ex. ganska viktigt att ha varma kläder och skor om vintern. Men många klädesplagg och kanske framförallt prylar, är sådant som vi gärna vill ha mera än det är sådant som vi verkligen behöver. Detta betyder samtidigt att sådant som man gärna vill ha kan man vänta med att köpa tills man har lite extra pengar, eller ännu bättre, att det kommer på rea. Det som man verkligen behöver kan ju däremot oftast inte vänta. Men för att kunna slå till när dessa ”nice to have” prylar kommer på rea behöver man vara uppmärksam och komma ihåg att hålla sig uppdaterad.

2 sätt att komma ihåg att hålla sig uppdaterad

Till sin hjälp när man skall planera sin shopping för att få bäst möjligt utbyte kan det vara smart att skriva ner. När man skriver ner så kan man så dela upp planeringen i nödvändiga inköp och ”nice to have”. Skriver man på ett vanligt papper försvinner det oftast igen, men man kan hålla denna lista dynamisk Antingen genom att skriva i ett notisprogram på sin telefon om man föredrar en digital lösning. Denna behöver dock ha en påminnelsefunktion om det skall fungera. Ett annat sätt är att skriva ner på en eller flera skyltar av t.ex. griffel eller whiteboard typ. Där kan man hela tiden uppdatera genom att stryka ut det man har köpt eller kanske inte längre är intresserad av. Och skriva upp nya önskemål. Detta kan även vara med till att styra impulsen att köpa sådant som man kanske egentligen inte ens vill ha.

Research på nätet med jämna mellanrum

När man då och då kastar ett öga på sin skylt med ”nice to have” prylar kan man surfa runt på olika webshoppar eller kanske ta hjälp av prisjämförelsesiter, för att på så sätt hålla koll på om prylarna man önskar sig kommer på rea. Samtidigt håller man på detta sätt uppdaterad på nyheter inom respektive produktområde som intresserar en. Detta är en av den moderna tidens stora fördelar, att man inte behöver springa runt i massor med butiker bara för att hålla koll på prisutvecklingen. Det kan fortfarande ibland vara roligare och bättre att göra själva inköpen i en fysisk butik. Men helst då när det råkar varar rea på det man är ute efter.

You may also like