Warning: Use of undefined constant color - assumed 'color' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/codia.se/romeoojulia.se/wp-content/themes/peflican/inc/theme-function/theme-function.php on line 148
Shopping

Digital marknadsföring med hjälp av SEO

Det här med digital marknadsföring är inte lätt. Att synas bland all annan information är en konst.

Sökmotoroptimering blir därför allt mer populärt ju fler företag som upptäcker fördelarna. För många är dock begreppet sökordsoptimering fortfarande en aning diffust. Vi ger dig därför svar på de vanligaste frågorna: “Vad är egentligen SEO?” och “Hur fungerar egentligen sökmotoroptimering?”

Vad är egentligen SEO?

Om ni vill nå potentiella kunder när de vänder sig till Google för att leta upp tjänster eller produkter som ni erbjuder måste ni ha en genomtänkt SEO-satsning. Vägen dit börjar med en SEO-analys av Buzzlemedia. SEO är en förkortning av Search Engine Optimization. På svenska används även sökoptimering eller sökmotoroptimering. SEO är ett samlingsnamn för de tekniker som du kan använda för att få din webbsida att synas så högt upp som möjligt på resultatlistan. I korthet handlar det om att försöka utnyttja de algoritmer som satts upp. Om du inte aktivt och kontinuerligt arbetar med din SEO, så är risken stor att någon av dina konkurrenter kommer att ta den synligheten. SEO är en viktig del av din digitala marknadsföring och innebär att du med olika tekniker förbättrar din webbplats för att få den att synas bättre i relevanta sökningar.

Hur fungerar egentligen sökmotoroptimering?

Om en sökmotor föredrar sidor som är väldigt snabba på att ladda, så kan en typ av sökmotoroptimering handla om att försöka ta bort alla hinder som gör att din hemsida är långsam, exempelvis stora och tunga bilder som påverkar laddningstiden. Din hemsida måste dessutom ta hänsyn till både sökrobotar och besökare. Själva sökningen som görs är betydande. Ju fler länkar från andra sidor som länkar till din sida desto bättre syns du även på Google. En omodern och dåligt genomtänkt design på din hemsida är mer trolig att förlora trafik och generera lägre konvertering, jämfört med en genomtänkt webbplats där dess design tilltalar dina användare.

You may also like