Warning: Use of undefined constant color - assumed 'color' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/codia.se/romeoojulia.se/wp-content/themes/peflican/inc/theme-function/theme-function.php on line 148
Rekommendationer

Välj rätt bordsben till skrivbordet

Att välja rätt ben eller underrede till matbordet kan vara en riktig utmaning. Benen har stor inverkan på bordets utseende och funktionalitet.

Läs vidare för att få reda på vad du bör ha i åtanke när du väljer nya matbordben. Vi gör dig några handfasta tips med saker att tänka på.

Vilken modell är bäst?

När du väljer bordsben bör du inte endast se till det estetiska utan även fundera över funktionaliteten. Det ska vara bekvämt för alla att sitta vid bordet och det ska även vara möjligt att lägga till fler stolar de tillfällen som det behövs

  • Fyra ben

  • Trapets

  • Snedställda

  • Form av en stjärna

  • Korsade

  • Hairpin

  • Fyrkantig ram

  • Trekantig

Listan över olika underrede bord kan göras oändlig och det kan vara svårt att hitta rätt modell. Se först och främst till ditt eget behov. Estetiken får komma på andra plats i det här fallet. Det finns nämligen inget mer irriterande än att inte få plats med benen under bordet.

Höjden är viktig

Det kan låta som en överdrift att se över höjden på matbordsben men det är en viktig punkt. Det allra vanligaste är att ett matbord är mellan 73 och 77 cm högt. När du räknar ut den totala höjden ska du ta med tjockleken på bordsskivan och inte bara höjden på benen.

Hur breda ska bordsben vara?

Vanligtvis placeras det fyra ben cirka 10 till 15 cm in på var hörn av bordsskivan. Om du väljer en annan modell av bordsben är det andra rekommendationer som gäller. Det bästa du kan göra är att be om tips och råd när du köper ett nytt matbord och väljer ben.

Till exempel så gör sig ett bordsben format som en stjärna bäst på ett runt bord och korsade ben passar bättre på ett rektangulärt bord.

Färgen på både ben och bordsskiva bör passa med övrig inredning i ditt hem.

You may also like