Warning: Use of undefined constant color - assumed 'color' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/codia.se/romeoojulia.se/wp-content/themes/peflican/inc/theme-function/theme-function.php on line 148
Rekommendationer

Motionscykel för ett hälsosammare liv

När du tänker på ett träningsredskap att ha hemma är det säkerligen en motionscykel som dyker upp i huvudet. Detta har nämligen varit och fortfarande är den populäraste formen av träning i hemmet.

Och det är ju egentligen inte så konstigt eftersom hjärta, lungor, ben och stuss tränas effektivt med en motionscykel! Här ger vi dig några tips med saker att tänka på om du funderar på att köpa en motionscykel.

Motionscykel eller spinningcykel?

Vad som passar bäst för just dig kan endast du själv avgöra. Men med lite praktiska tips blir det lättare! En klassisk motionscykel passar bäst för dig som tränar lågintensivt. Medans en spinningcykel passar bättre för lite mer explosiv träning.

Vanligtvis är det viktigt med musik som har ett högt tempo för effektiv träning på en spinningcykel . Eftersom det är meningen att träningen ska vara intensiv. Om du istället vill kunna se en serie eller liknande medans du tränar är det en klassisk motionscykel du är ute efter.

Vart ska du då vända dig för att köpa en motionscykel? Det finns oftast erbjudanden att ta del av och du kan även köpa en begagnad. Men om du vill ha kvalitet så köp billiga motionscyklar på fitnessshoppen.se.

Anpassa enkelt träningen

Men en motionscykel kan du själv anpassa motståndet och när du vill simulera en uppförsbacke. Vilket innebär att du själv behöver lite disciplin för att faktiskt förbättra din kondition. Du kan även anpassa både sadel och styre för att du ska känna dig bekväm.

En spinningcykel däremot kommer oftast med praktiska funktioner som kan motivera dig till att ta i lite hårdare. Så som kalorier, puls, sträcka och andra praktiska funktioner. När du hela tiden kan se vad du faktiskt utför är det lättare att fortsätta lite längre.

Kanske för att få till en till kilometer eller några fler kalorier. Oavsett vad du är ute efter med din träning är motivation en väldigt viktig faktor!

You may also like