Warning: Use of undefined constant color - assumed 'color' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/codia.se/romeoojulia.se/wp-content/themes/peflican/inc/theme-function/theme-function.php on line 148
Rekommendationer

De översedda fötterna

Har flickvännen dresscode på jobbet? Eller är hon bara en av dem som gillar att vara presentabel? Skorna är superviktiga för henne, eller hur? Det här är kanske inte något du vanligen tänker på, utan hon sköter sin klädsel och du sköter din. Men här är faktiskt läge att visa omtanke. Ett jobb där du står mycket, i lite obekväma om än snygga skor, kan faktiskt ge stora problem. Det är ofta en mycket tunn sula på snygga skor. Det är en del av utseendet, det kan vi inte ändra på, men det finns andra medel att visa att man bryr sig.

Stöd för foten

Först lite hederlig information, bara så vi är på samma sida i den här historien. Fötterna är vårt fundament. Problem med knän, höfter, rygg kommer oftast från fötterna. Under foten löper det en sena från häl till tår. Den är boven i dramat. Om den utsätts för överbelastning kan man få en inflammation i senans fäste i hälen. För att skydda foten bildas ibland en liten kalkplatta i hälen. Därav namnet hälsporre. Smärtan härstammar dock från inflammationen i senfästet. Utöver detta kan även pronation bidra till att den här senan överbelastas. Pronation handlar om hur du vinklar foten när du går. Vinklar du inåt, trycks svajet ut och fotsenan sträcks ut. Även detta kan ge inflammation och orsaka hälsporre.

Hur löser vi problemet?

Det här är ju inte något man önskar folk och speciellt inte dem man bryr sig om. Med en diskret inläggssula kan man både avlasta senan och stödja hälen, så man inte vinklar foten fel. klicka här för att läsa mera om sulor. Rätt sulor kan även avlasta nedsjunken framfot. Klagar hon på ömma hälar, kan det redan vara dags att kontakta en läkare. Inläggssulor kan fortfarande vara en stor hjälp, nu i kombination med hjälp av en ortopedtekniker.

You may also like