Warning: Use of undefined constant color - assumed 'color' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/codia.se/romeoojulia.se/wp-content/themes/peflican/inc/theme-function/theme-function.php on line 148
Rekommendationer

Bra ljuskällor viktigt för känslan i hemmet

När man bor i Sverige är det lätt att man blir lite besatt av ljus. Alla som bor i Sverige vet förstås att det beror på de långa vintrarna och det mörker som kommer under vintern. Detta kombineras sedan med somrar då solen knappt går ned. Ljuset är med andra ord endast ”normalt” under någon månad på vardera våren och hösten.

Att hitta ljuskällor som passar för dessa mycket varierande säsonger är därför mycket viktigt, men inte alltid så enkelt. Det är just för att ljuset är så varierande mellan sommarn och vintern som det är en utmaning att hitta det rätta ljuset. I Sverige kan det vara ljusare vid midnatt i juni än vad det är mitt på dagen i december, vilket är en utmaning men inte en oöverkomlig sådan.

Varför är ljus så viktigt?

Ljus är extremt viktigt för människor. Vi får väldigt mycket av vår energi från ljuset och avsaknad av ljus kan göra oss mycket trötta, hängiga och rent av nedstämda. Det är ett speciellt starkt ljus som kan göra att vi känner oss pigga igen men det är inte alltid ett sådant ljus vi vill ha i hemmet. Ibland vill vi ha ett mer stämningsfullt ljus. Inte heller vill vi ha bara en eller ett par fasta ljuspunkter i varje rum, istället kan det vara fint att komplettera ett par starka ljuspunkter med ett större antal mindre ljuspunkter. Kan man sedan styra ljusstyrkan för alla dessa ljuspunkter så är det extra fint.

Tänk på detta när du installerar ljus

Som med alla andra projekt i hemmet är det också viktigt att ett projekt som går ut på att förbättra ljuset behandlas med stor respekt och noggranna förberedelser. Det är dock ett ganska tacksamt projekt på det sättet att det faktiskt finns väldigt mycket information att få tag på.

You may also like