Warning: Use of undefined constant color - assumed 'color' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/codia.se/romeoojulia.se/wp-content/themes/peflican/inc/theme-function/theme-function.php on line 148
Present till honom

Kettlebell som present till honom

Kettlebell är det ultimata träningsredskapet för intensiva och explosiva träningspass, när du vill kombinera styrketräning, cardio och flexibilitet och samtidigt utmana dina magmuskler och ditt grepp. Letar du efter en riktigt bra present till mannen i ditt liv, då är kettlebells något för dig. Vi berättar mer.

Välj rätt kettlebell

Det finns olika kettlebells att välja på. Oftast handlar det om vikten ock vilken typ av botten respektive kettlebell har. Ibland kan även handtaget skilja något mellan olika modeller. En kettlebell som är gjord av gjutjärn med gummibotten är en riktigt bra kettlebell för honom. Välj sedan en kettlebell på allt mellan 4 till 20 kg, men det finns även tyngre. De moderna tävlingsvikterna för kettlebell är färgkodade och går i intervaller om 4 kg från 8 kg (rosa), 12 kg (blå), 16 kg (gul) ända upp till 48 kg (guld).

Tänk på detta innan köp

Kettlebells är ett effektivt redskap för att träna hela kroppen. Men alla övningar lämpar sig inte för nybörjare. I och med att många idag har en stillasittande livsstil är kroppens stabiliserande muskler ofta svagare än de stora. Därför är det viktigt att börja med övningar som förbättrar stabiliteten och uthålligheten, innan man övergår till de mer tyngre övningarna med fokus på att bygga muskler. Träningen sker dessutom hemma. Du behöver varken ett stort rum eller en stor plånbok för att styrketräna hemma. Med en kettlebell får din man ett enkelt och allsidigt träningsredskap, som kan användas till hela kroppen. Din man aktiverar kroppen som en helhet med fokus på att träna styrka, rörlighet, balans, koordination, reflexer och uthållighet. Höften har en viktig roll i övningarna. Kettlebellträning hjälper till att motverka de åkommor som ett stillasittande liv kan leda till. Många av övningarna utmanar också rörligheten och stabiliteten i axlar och bröstrygg. Det är bra om din man exempelvis har en stel bröstrygg och framskjutna axlar.

You may also like